USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mikä on työsuhdepyörä ?

Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työnantaja pidättää pyörän kustannukset palkasta, tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna tai soveltaa edellä mainittujen yhdistelmää.

Työsuhdepyörän verotuskäytäntö on muuttunut tammikuusta 2021 alkaen, jolloin työsuhdepyörän saa verottomana etuna 1200 euroon asti vuodessa. Leasing-sopimuksella pyöräpaketti voi siis maksaa esimerkiksi kolmelle vuodelle jaettuna yhteensä 3600 euroa.

Työsuhdepyörän käyttö ei rajoitu pelkästään työmatkoihin, vaan sitä voi käyttää aivan kuten itse hankkimaansa pyörää.


Mitkä ovat hyödyt työnantajalle?

Työsuhdepyörän tarjoaminen on hyvää ja kestävää liiketoimintaa. Lisäksi edun tarjoaminen on kustannustehokasta.

Lisäksi konkreettisia etuja ovat esimerkiksi:

  • Terveemmät ja virkeämmät työntekijät

    • sairauspoissaolot vähenevät

    • tehokkuus kasvaa

  • Positiivinen vaikutus työnantajamielikuvaan

  • Potentiaaliset säästöt pysäköinti- ja taksikuluissa sekä kilometrikorvauksissa


Entäs hyödyt työntekijälle?

Työntekijän on uuden veroedun myötä mahdollisuus hankkia unelmiensa pyörä ja säästää sen hankinnassa merkittävästi. Työsuhdepyörä on käyttäjällensä helppo ja vaivaton, sillä maksut tapahtuvat palkanmaksun yhteydessä ja esimerkiksi huollot järjestetään yrityksen tiloihin.


Työsuhdepyörän verotus ja työmatkaetu?

Työsuhdepyöräetua ja julkisen liikenteen työmatkaetua voi käyttää yhdessä, mutta ne kuluttavat samaa työmatkaedun kokonaissummaa 3400€/vuosi. Tällöin 1200 euron työsuhdepyöräedun jälkeen käytettäväksi jää vielä 2200 euroa muihin kuluihin. Työsuhdepyöräetuun voi sisällyttää kiinteitä pyörään kiinnitettäviä varusteita, kuten parempi lukko, lokasuojat tai tavarateline. Vaatteet, kengät ja muut pyöräilijän omat varusteet eivät kuulu edun piiriin, poikkeuksena tässä toimii kuitenkin kypärä pyöräilijän turvallisuuden vuoksi.